Annons

Covidfall i Kina förlänger väntan på Iphone

Stora delar av Iphone-produktionen bromsas tillfälligt, meddelar Apple. Detta då den största fabriken i Zhengzhou i Kina har tvingats stänga på grund av flera covidfall – helt i linje med Kinas strikta noll-covid-policy.
Teknik • Publicerad 7 november 2022
Den som önskar sig en av de dyrare Iphone-modellerna i julklapp kan behöva vänta extra länge. Arkivbild.
Den som önskar sig en av de dyrare Iphone-modellerna i julklapp kan behöva vänta extra länge. Arkivbild.Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

"Covid-19-restriktioner har tillfälligt påverkat den primära monteringsanläggningen för Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max i Zhengzhou, Kina," säger Apple i ett uttalande på söndagen.

"Anläggningen fungerar för närvarande med avsevärt reducerad kapacitet."

Annons

Företaget flaggar för längre väntetider på nya telefoner.

Företaget Foxconn, som driver den aktuella telefonfabriken, är Kinas största privata arbetsgivare, med över en miljon anställda över hela landet i ett 30-tal fabriker och forskningsinstitut.

Just fabriken i Zhengzhou är det taiwanesiska företagets kronjuvel.

– Normalt sker nästan all Iphone-produktion i Zhengzhou, säger Ivan Lam, analytiker på specialistföretaget Counterpoint.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons