Annons

Coronastängt Christiania portar langare

Danmark • Publicerad 5 april 2020
Ingång till Christiania i Köpenhamn, med Pusher Street i bakgrunden. Arkivbild.
Ingång till Christiania i Köpenhamn, med Pusher Street i bakgrunden. Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/TT

Christiania i Köpenhamn, som stängt för besökare med anledning av coronautbrottet, kommer att porta knarklangare som rapporterats ha skapat otrygghet i närliggande områden.

Efter stängningen den 21 mars har flera drogförsäljare hållit sig på omkringliggande gator i stället för på den så kallade Pusher Street. Polisen har gjort flera gripanden och fynd av bland annat kokain, som till skillnad från cannabis inte tolereras av de boende i Christiania.

Annons

"De personer som deltar i de aktiviteter som pågår på Bådmandsstræde och i områdena omkring Christiania är inte välkomna i Fristaden Christiania, varken nu eller när vi öppnar igen", skriver de boende i ett pressmeddelande.

Polisen har också kommenterat situationen kring Christiania.

– Langarnas beteende är cyniskt. De utsätter människor för hälsorisker, och i de tider vi nu befinner oss i, med en coronaepidemi, gör det såklart situationen än värre då kunder och langare samlas och utsätter sig själva och befolkningen för smittrisk, säger Lars Ole Karlsen vid Köpenhamnspolisen till Ekstra Bladet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons