Annons

Conan O'Brien gör upp i skämtstöldsbråk

Tv • Publicerad 10 maj 2019
Conan O'Brien. Arkivbild.
Conan O'Brien. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanske programledaren Conan O'Brien har nått en överenskommelse i en uppmärksammad tvist, där han blivit anklagad för att ha stulit flera skämt, skriver .

Det var 2015 som skämtskrivaren Alexander Kaseberg drog O'Brien och hans pratshow inför rätta. Han påstod att O'Brien och hans manusförfattare plankat fem av Kasebergs skämt från sociala medier och använt dem i en öppningsmonolog.

Annons

Rättegången skulle ha börjat 28 maj, men nu har parterna alltså nått en överenskommelse utanför domstol. Hur mycket pengar som byter ägare är dock inte känt.

Trots uppgörelsen håller O'Brien i en kolumn för fast vid att varken han eller hans manusförfattare ens hade hört talas om Kaseberg. Han hävdar att de råkat hitta på liknande skämt ungefär samtidigt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons