Annons

Com Hems tittare får behålla TV4 i 48 timmar

Com Hem var på väg att släcka TV4:s kanaler vid midnatt – men nu har parterna kommit överens om att förlänga det gamla avtalet ytterligare för att kunderna ska kunna fortsätta titta på TV4:s kanaler.
Ekonomi • Publicerad 1 november 2020
Com Hem. Arkivbild.
Com Hem. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Vi förlänger avtalet ytterligare med 48 timmar till natten mellan den 3 och 4, säger Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Com Hem.

Det tidigare avtalet mellan parterna gick ut i fredags utan att de kunde komma överens, men Com Hems kunder fick då möjlighet att fortsätta titta på TV4-kanalerna fram till natten mot måndag genom att det gamla avtalet förlängdes med två dygn. Nu har avtalet alltså förlängts ytterligare.

Annons

– Det har gjorts framsteg, det är därför vi förlänger, men vi behöver ytterligare tid för att slutförhandla, säger Ibson.

Om inte ett avtal finns på plats innan den 4 november kommer Com Hem att släcka kanalerna för 2,1 miljoner kunder – om inte det gamla avtalet förlängs en tredje gång.

– Vi vill komma överens på ett sätt som inte innebär att våra kunder förlorar kanaler, säger Ibson.

Konflikten handlar om att Com Hem inte accepterar att TV4 har höjt priset på det nya avtalet. Com Hem har dock valt att inte kommentera hur stor prishöjningen är, eller hur TV4 motiverar den.

I december i fjol fick Com Hems och Boxers kunder klara sig utan TV4:s kanaler i tio dagar eftersom parterna inte lyckades nå en uppgörelse innan det dåvarande avtalet löpte ut.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons