Annons

Tv-bolag ber om ursäkt för bevakning

Thailand • Publicerad 9 oktober 2022
Böner vid förskolan som utsattes för massmordet i provinsen Nong Bua Lam Phu i Thailand.
Böner vid förskolan som utsattes för massmordet i provinsen Nong Bua Lam Phu i Thailand.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Två reportrar på det amerikanska tv-bolaget CNN anklagas för att utan tillstånd ha gått in och filmat inifrån den förskola i Thailand, där drygt tjugo barn dödades i en massaker i torsdags.

Både reportrarna och CNN bad om på söndagen ursäkt för agerandet. Tv-bolaget informerar att inslaget inte längre ska sändas. Det har även avlägsnats från hemsida och andra plattformar som CNN har kontroll över.

Annons

Massakern, en av de värsta av sitt slag i Thailand, ägde rum i torsdags. CNN:s två reportrar säger sig ha fått godkännande att gå in på förskolan för att bevaka.

Men misstanke om att de inte haft tillträde kom sedan en thailändsk journalist publicerade en bild på sociala medier, där en av reportrarna klättrar över polisens avspärrningsband. Det fick thailändsk polis att börja utreda saken.

CNN hävdade tidigare att reportrarna fått tillåtelse att ta sig in i förskolan när polisavspärrningarna tagits bort. Men den personal som släppte in reportrarna saknade behörighet att tillåta att journalisterna tog sig in på området.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons