Annons

Claesson på språng – men hinner han nå EM

Korsbandet gick av och menisken skadades.
Viktor Claessons mödosamma färd tillbaka efter den svåra knäskadan börjar få upp farten.
Nu springer han igen.
Fotboll • Publicerad 8 januari 2020
Viktor Claesson i plågor. Nu är han på väg tillbaka efter knäskadan i EM-kvalet borta mot Spanien i juni. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Landslagsmittfältaren dök upp på Djurgårdens träningsanläggning under onsdagen och flera svenska medier fick en pratstund.

– Det är som att börja lära sig springa på nytt. Men man lär sig snabbt och det går framåt så det är skoj. I början var det segt när man hoppade på kryckor, men speciellt sista veckorna har det hänt mycket, säger han till Aftonbladet.

"Positiv hela tiden"

Annons

– Jag tycker att jag hållit det positivt hela tiden. Det är klart att det var tungt i början när jag insåg hur mycket jag skulle missa, framför allt med tanke på den formen jag hade då. Men efter det så måste man vända på det och börja se möjligheter. Jag har satt upp tävlingar i rehaben vilket har gått bra, säger han till Expressen.

Claesson var en av landslagets främsta spelare under våren och i klubblaget Krasnodar hade han en framträdande roll.

Men i EM-kvalet mot Spanien på Santiago Bernabéu var oturen framme. Claesson skadade ena knäet så illa att han inte kunde spela fotboll på lång tid. Han har tvingats till flera operationer men nu kan han rehabiliteringsträna ordentligt.

Ser EM som morot

Frågan är när han kan vara i spedugligt skick igen – och om han hinner hitta formen för att få en plats i den svenska truppen till EM i sommar.

– Jag vill inte spekulera i om det kommer att gå eller inte. Det är bra att ha det som morot när man springer här varv efter varv och veta att det kanske gör skillnad om man kan vara med eller inte. Men om det är möjligt vet jag inte, säger 26-åringen.

Krasnodars tränare Murad Musajev hoppas få se svensken i spel i april.

– Det är svårt att säga, det spekuleras mycket när man ska vara tillbaka igen. Men man får ta det vecka för vecka. Jag har inte satt upp något mål när jag inte har gått in i bollövningar. Så det är svårt att säga. Man kan hoppas att man är tillbaka innan säsongen är slut i maj, säger mittfältaren till TV4:s Fotbollskanalen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons