Annons

Civila dödade i extremistattack i Tchad

Minst tio civila har dödats och ytterligare sju har kidnappats i en attack av Boko Haram vid Tchadsjön, enligt lokala myndigheter.
Tchad • Publicerad 1 augusti 2020
Minst tio civila har dödats i en attack mot en by vid Tchadsjön, vid gränsen mellan Tchad, Nigeria och Kamerun.
Minst tio civila har dödats i en attack mot en by vid Tchadsjön, vid gränsen mellan Tchad, Nigeria och Kamerun.Foto: TT

Den islamistiska terrorrörelsen anföll byn Tenana vid 03-tiden, natten mot fredag, och dödade två kvinnor och åtta män, uppger en anonym armékälla.

Boko Harams krigare plundrade och brände byn innan de försvann.

Annons

– Det handlar om missnöjda barn från trakten som attackerar sina egna föräldrar, säger den lokale prefekten Yacoub Mahamat Seitchimi, med hänvisning till att terrorrörelsen rekryterar från det aktuella området.

Sedan Boko Harams uppror startade för drygt tio år sedan i grannlandet Nigeria har våldet spridits till Niger, Tchad och Kamerun. Fler än 36 000 människor har dödats och över två miljoner har fördrivits från sina hem.

I mars dödades 98 tchadiska soldater i en attack mot en militärbas vid Tchadsjön. Som svar startade president Idriss Déby en offensiv mot Boko Haram och i början av april förklarade han att det inte fanns en enda jihadist kvar i regionen kring Tchadsjön. Men sporadiska jihadistattacker har fortsatt även efter det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons