Annons

Civila dödade av rebellbeskjutning i Syrien

Syrien • Publicerad 12 maj 2019
Enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana visar bilden en människa som vårdas efter söndagens attack mot den regimkontrollerade staden al-Suqaylabiyah.
Enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana visar bilden en människa som vårdas efter söndagens attack mot den regimkontrollerade staden al-Suqaylabiyah.Foto: Sana/AP/TT

Artilleribeskjutning från rebellkontrollerat område i Idlibprovinsen i Syrien har dödat fyra barn och en kvinna i den regimkontrollerade staden al-Suqaylabiyah i den angränsande provinsen Hama, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Sana. Dessutom skadades sex andra barn i staden, som har övervägande kristen befolkning.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, avlossades de raketdrivna artilleriprojektilerna från områden som i huvudsak kontrolleras av den terrorstämplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Det är dock oklart om det är HTS eller någon annan grupp som ligger bakom.

Främst Idlib men också delar av Hama har under senare tid utsatts för intensiva attacker av syriska och ryska förband och bara mellan den 29 april och den 9 maj har 180 000 människor drivits på flykt, enligt FN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons