Annons

"Chernobyl"-skapare vädjar till turister

Tv • Publicerad 13 juni 2019
Craig Mazin. Arkivbild.
Craig Mazin. Arkivbild.Foto: Rebecca Cabage/AP/TT

Manusförfattaren Craig Mazin vädjar till den ström av turister som nu reser till området för Tjernobylkatastrofen efter succén med HBO-serien "Chernobyl" att tänka på vad det är för resmål de egentligen besöker.

Turismen i Tjernobylzonen i Ukraina har ökat sedan serien började sändas tidigare i år, och att många stora influerare reser dit för att ta avklädda selfies har både uppmärksammats och kritiserats.

Annons

Mazin skriver på Twitter att han uppskattar att serien inneburit en turistboom, men att han har sett Instagrambilderna och uppmanar till eftertanke:

"Om du åker dit, snälla kom ihåg att det är platsen för en fruktansvärd tragedi. Uppför er med respekt för alla de som led och föll offer", skriver han på Twitter.

"Chernobyl" är regisserad av svenske Johan Renck och skildrar kärnkraftsolyckan 1986 i Tjernobyl norr om Kiev i dåvarande Sovjetunionen. Serien hade premiär i början av maj, sändes i fem avsnitt och rollerna syns bland andra svenska Stellan Skarsgård och David Dencik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons