Annons

Charles de Gaulle snart större än Heathrow

Ekonomi • Publicerad 11 februari 2020
Planerna på en tredje landningsbana på Heathrow möter hårt motstånd från både lokalbefolkningen och miljörörelsen. Arkivbild.
Planerna på en tredje landningsbana på Heathrow möter hårt motstånd från både lokalbefolkningen och miljörörelsen. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Heathrow är på väg att förlora statusen som Europas ledande flygplats. Inom 18 månader kommer Paris flygplats Charles de Gaulle att ha tagit över förstaplatsen som Europas flygtrafiknav, enligt beräkningar av den brittiska tidningen The Independent.

2019 passerade 80,9 miljoner passagerare Heathrow jämfört med 76, 1 miljoner på Charles de Gaulle. Den franska flygplatsen har dock fyra start- och landningsbanor, medan det än så länge bara finns två på Heathrow.

Annons

Planerna på att utöka Londonflygplatsen med en tredje startbana stöds av såväl regeringen som parlamentet, men har stött på hårt motstånd från såväl de boende i området som miljörörelser.

"Det skulle innebära en ekonomisk katastrof för landet att halka efter, nu när vi just har lämnat EU", säger Heathrows vd John Holland-Kaye i en kommentar till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons