Annons

Chanskavalkad i kryssmatch i Kalmar

Kalmar dominerade och vann avsluten med 25–10. Men matchen slutade 1–1, det kan Östersund tacka debuterande målvakten Sixten Mohlin för. 
Fotboll • Publicerad 5 maj 2019
Östersunds målvakt Sixten Mohlin räddar en straff av Kalmars Romario.
Östersunds målvakt Sixten Mohlin räddar en straff av Kalmars Romario.Foto: Patric Söderström/TT

Sixten Mohlin hämtades in från Malmö FF inför säsongen. I söndagens match mot Kalmar fick han chansen från start, och som han tog den. 

– Det var en bra dag, jag är nöjd med min insats, men inte med att vi inte kunde vinna, säger Mohlin. 

Straffräddning

Annons

Två insatser sticker ut, utöver många andra mycket bra räddningar. Vid ställningen 1–1 fick Kalmar straff när Curtis Edwards fällde Isak Magnusson. Romario har under flera säsonger tagit hand om Kalmars straffar och det är ytterst sällan han missar. 

– Jag har tittat lite på video så jag var ganska säker på att han skulle slå den där, säger Mohlin. 

Romarios straff var inte dålig, men Mohlin hann ner till sin vänstra stolpe och petade ut bollen till hörna.

Nästa utmärkta insats kom på en nick av Kalmars målskytt, Fidan Aliti. Bollen var på väg i bra fart mot krysset, men Mohlin hann på något sätt dit. 

Men det var inte bara Sixten Mohlin som stod för poängräddande insatser. Noah Sonko Sundberg lyckades rädda ett avslut på mållinjen, återigen var det Romario som stod för skottet. 

– Det är otroligt viktiga insatser av Mohlin och Sonko Sundberg, vi får tacka dem för att vi får med oss en poäng i dag, säger Östersunds tränare Ian Burchnall. 

Frustrerat Kalmar

I Kalmar är frustrationen allt större. Av sju spelade matcher har fem slutat oavgjort och på de två senaste matcherna har Kalmar totalt haft 46 avslut, men bara lyckats göra två mål. 

– Det är klart att det börjar blir lite frustrerande. Vi spelar riktigt bra och kommer till avslut, men det är det där lilla sista, att bollen ska in i mål, säger Rasmus Elm. 

Mot Östersund var dessutom chanserna heta. 

– Med normal utdelning ska vi vinna den här matchen med 5–2. Det är ribban, det är kryssribban, det är klart att det är lite frustrerande. Vi spelar bra, det enda vi fallerar på är att vi inte kan göra fler mål, säger Elm.

Ett mål blev det, ett riktigt drömmål av Fidan Aliti som prickade krysset från straffområdeslinjen. Östersunds mål gjorde Dino Islamovic redan i matchens andra minut.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons