Annons

C välkomnar en öppen arbetsförmedling

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2019
Centerns chefsekonom Martin Ådahl tycker det är bra att Arbetsförmedlingen tvingas visa korten. Arkivbild.
Centerns chefsekonom Martin Ådahl tycker det är bra att Arbetsförmedlingen tvingas visa korten. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Arbetsförmedlingen får i uppdrag att analysera sin egen omställning av uppgifterna framöver, har regeringen beslutat.

En utmärkt marschorder, tycker samarbetspartiet Centerns chefsekonom Martin Ådahl, som ser uppdraget som ett viktigt startskott på reformeringen av Arbetsförmedlingen i enlighet med den överenskommelse som regeringen tecknade med C och L i januari.

Annons

– Ut med all information på alla plan, säger han.

Beslutet innebär att Arbetsförmedlingen löpande ska hålla regeringen informerad och bistå med utredningar och analyser inför att det slutliga beslutet om omgörningen tas – något som alltså välkomnas av Martin Ådahl:

– Det får inte bli så att Arbetsförmedlingen reformerar sig självt.

Målet i uppgörelsen är att Arbetsförmedlingen fortsatt ska ha myndighetsansvaret, men förmedlingen av jobb och rustning av arbetslösa ska helt skötas av privata eller ideella aktörer, och kanske, enligt Ådahl, av kommuner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons