Annons

Byggsektorn i Tyskland krymper ytterligare

Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2022
Tysklands byggsektor har krympt sedan april i år. Arkivbild.
Tysklands byggsektor har krympt sedan april i år. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Tysklands inköpschefsindex (PMI) för byggande uppgick till 43,7 i juli, ner från 45,9 i juni. En siffra under 50 brukar traditionellt signalera att sektorn krympt jämfört med månaden innan.

Landets PMI för byggandet har kontinuerligt krympt sedan april i år. Julisiffran är den lägsta sedan februari förra året, då den låg på 41.

Annons

Även Storbritannien lämnade sina PMI-siffror för juli under onsdagen, där de noterade att de i juli uppgick till 48,9. Bloombergs analytiker hade räknat med en siffra på 52.

Det är första gången Storbritannien uppmäter en krympande byggsektor sedan januari 2021, och julisiffran är den lägsta sedan maj 2020.

Inköpschefsindex är en form av konjunkturindikator där en panel av inköpschefer får svara på frågor om bland annat orderingång, produktion och sysselsättning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons