Annons

Bussolycka utreds som vårdslöshet

Brott • Publicerad 6 februari 2023
På fredagseftermiddagen pågick arbetet med att bärga tvåvåningsbussen. Flera personer fick föras till sjukhus efter att en Skåneexpressen-buss åkt i diket på E22:an strax utanför Hörby i snöslasket på fredagsmorgonen. Arkivbild.
På fredagseftermiddagen pågick arbetet med att bärga tvåvåningsbussen. Flera personer fick föras till sjukhus efter att en Skåneexpressen-buss åkt i diket på E22:an strax utanför Hörby i snöslasket på fredagsmorgonen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern vårdas för livshotande skador och två kvinnor har skadats allvarligt. Nu utreds den svåra bussolycka där en dubbeldäckare körde av väg E22 och välte utanför Hörby i fredags som misstänkt vårdslöshet i trafik, rapporterar P4 Malmöhus.

Bussen, en dubbeldäckare, hade vid olyckan på fredagsmorgonen 22 passagerare. Sex personer ska ha förts till sjukhus med ambulans, uppgav polisen då.

Annons

Enligt Region Skåne vårdades en man i 25-årsåldern på sjukhuset i Lund med livshotande skador efter olyckan. Två kvinnor i 35–40-årsåldern blev allvarligt skadade. Två män skadades lindrigt.

Olyckan inträffade mellan Fogdarp och Osbyholm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons