Buchanan frälste Kanada i VM-premiären

Fotboll • Publicerad 10 juni 2019
Kanadas Kadeisha Buchanan nickade in segermålet mot Kamerun.
Kanadas Kadeisha Buchanan nickade in segermålet mot Kamerun.Foto: Claude Paris

Kanada gjorde det som förväntades och vann premiärmatchen i fotbolls-VM mot ett nederlagstippat Kamerun med 1–0.

Med sin fembackslinje lyckades Kamerun hålla kontroll på motståndarna – i nästan en halvlek.

På tilläggstid i första halvlek fick Kanada hörna. Kadeisha Buchanan kom rusande mot bortre stolpen, nickade bollen hårt ner i backen och upp i nättaket.

I situationen skadade sig Kameruns målvakt Anette Ngo Ndom och fick hjälp av det medicinska teamet inne på plan, men kunde fortsätta spela.

Trots fortsatt dominans i andra halvlek blev det inga fler mål för Kanada, som tog hem tre poäng. En betryggande start på mästerskapet för laget som jagar sin första VM-medalj, efter att ha tagit brons vid OS både 2016 och 2012.