Annons

Brottsmisstänkt pojke i Skellefteå LVU-placeras

Brott • Publicerad 12 augusti 2022
Vägskylt i närheten av området där en minderårig flicka utsattes för ett brutalt överfall. Arkivbild.
Vägskylt i närheten av området där en minderårig flicka utsattes för ett brutalt överfall. Arkivbild.Foto: Jonas Westling/TT

Den pojke som misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot en minderårig flicka i Skellefteå i juli, ska få vård enligt LVU, lagen om vård av unga, rapporterar Folkbladet.

– Den aktuella pojken ska ha vård enligt LVU och det är på grund av sitt beteende, säger Björn Johansson, myndighetschef vid förvaltningsrätten i Umeå, till tidningen.

Annons

Enligt folkbokföringen var den misstänkte pojken 13 år, men utredningsledaren fattade beslut om att Rättsmedicinalverket skulle genomföra en medicinsk åldersutredning som talar för att han är 15 år eller äldre.

Det har inte påverkat utgången för den förvaltningsrättsliga process som ägt rum samtidigt som den straffrättsliga, förklarar Björn Johansson.

– Däremot har ju straffmyndigheten betydelse med prövningen i ett brottmål som handläggs av tingsrätten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons