Annons

Britter ber för saligt surfande

Storbritannien • Publicerad 9 juni 2019
I kung James bibelöversättning omnämns varken wifi eller Google. Arkivbild.
I kung James bibelöversättning omnämns varken wifi eller Google. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Brittiska kristna som känner sig vilsna i det digitala landskapet får nya möjligheter att åkalla gudomlig vägledning.

Den brittiska statskyrkan släpper en bok med nyförfattade böner och välsignelser anpassade för det moderna samhället, rapporterar tidningen .

Annons

En av dem syftar till att välsigna ett nyinstallerat datanätverk. "Må det inspirera till att göra gott" och "bli en lönsam investering", lyder texten.

Medan nätet är fullt av porr och våldsskildringar vädjar en av bönerna att vi "genom våra resor på nätet riktar våra händer och ögon endast mot det som är till Guds belåtenhet".

En annan bönetext innehåller en uppmaning om att vi "behandlar med välvilja och tålamod alla de själar som vi möter" på nätet.

– Det kan få folk att stanna upp och tänka innan de ventilerar sin ilska online, särskilt om de skriver ut det och sätter det på sin skärm, säger prästen och förläggaren Christine Smith till The Telegraph.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons