Annons

Britta Persson kan prisas på Manifestgalan

Britta Persson är dubbelt nominerad när Sveriges bästa independentmusik ska prisas på Manifestgalan.
Musik • Publicerad 11 februari 2020
Britta Persson är för albumet "Folk – dikter och toner om personer" dubbelt nominerad på årets Manifestgala. Arkivbild.
Britta Persson är för albumet "Folk – dikter och toner om personer" dubbelt nominerad på årets Manifestgala. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT
Sarah Klang, som i höstas släppte albumet "Creamy blue", är nominerad till årets Manifestgala. Arkivbild.
Sarah Klang, som i höstas släppte albumet "Creamy blue", är nominerad till årets Manifestgala. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT
Cherrie har prischans i kategorierna årets live och årets hiphop/soul. Arkivbild.
Cherrie har prischans i kategorierna årets live och årets hiphop/soul. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inför årets Manifestgala vilar ett litet favoritskap, i alla fall på pappret, över Sarah Klang, Cherrie, Bella Boo och Britta Persson, som alla är nominerade i två kategorier. För Britta Perssons del handlar det om årets kompositör och årets barnskiva.

Albumet "Folk – dikter och toner om personer", som hon gjorde tillsammans med Petter Winnberg från Amason, släpptes i augusti 2019 och är en musikalisk tolkning av författarna och illustratörerna, tillika tvillingsystrarna, Lisen och Emma Adbåges bok "Folk: främlingar och vänner – nån du kanske känner".

Annons

– Hela tanken med den här skivan var att göra en skiva för barn och vuxna med genomarbetade kompositioner. Därför känns det väldigt kul att bli nominerad både som kompositör och för barnskivan, säger Britta Persson.

Kör sitt race

Det är Britta Perssons första album sedan 2013. Under ett längre tag kände hon att hon hade tappat lusten och suget att göra musik. Men efter samarbetet med systrarna Adbåge känner Britta Persson att hon åter har hittat tillbaka till en stabil grund att stå på.

– Eftersom det inte var någon som väntade på en skiva från mig så kunde jag börja lite mer i rätt ända. Jag hade helt enkelt avslutat alla samarbeten med alla bolag. Nu kör jag mitt eget race på min egen bana, vilket känns väldigt skönt.

Ny musik på gång

Sedan "Folk – dikter och toner om personer" gavs ut har Britta Persson fortsatt arbeta med Petter Winnberg. De två har gjort musiken till SVT:s nya dramaserie "Dejta" som har premiär i slutet av februari.

I vår ger hon sig även ut på en turné runt om i Sverige.

– Det ska bli kul att skivan "Folk" får fortsätta leva det närmsta året.

Manifestgalan, som arrangeras av Svenska oberoende musikproducenter (SOM) uppmärksammar och prisar artister bundna till oberoende skivbolag. I fjol prisades bland andra Sarah Klang, Cherrie och Jonas Lundqvist.

Årets gala äger rum på Nalen i Stockholm den 14 februari.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons