Annons

Brexit: Boris Johnson satsar på 31 oktober

Boris Johnson, favorittippad att bli den brittiska premiärministern Theresa Mays efterträdare, drar igång sin personliga valkampanj med löftet att se till att Storbritannien verkligen lämnar EU den 31 oktober.
Storbritannien • Publicerad 12 juni 2019
Konservativa partiets Boris Johnson hoppas bli den som efterträder Theresa May på partiledarposten – och därmed med största sannolikhet blir landets nästa premiärminister.
Konservativa partiets Boris Johnson hoppas bli den som efterträder Theresa May på partiledarposten – och därmed med största sannolikhet blir landets nästa premiärminister.Foto: Frank Augstein/AP/TT

– En försening är ett nederlag, sade den omstridde politikern till sina splittrade partikamrater i Konservativa partiet när han hölls sitt kampanjtal på onsdagen.

Den 54-årige Johnson, som tidigare bland annat varit borgmästare i London och utrikesminister i Mays regering, bedyrade att han inte vill ha en avtalslös brexit.

Några olagligheter?

Annons

– Jag är inte ute efter ett avtalslöst utfall. Jag tror inte heller att vi kommer att landa där men det enda ansvarsfulla är att förbereda sig noggrant och seriöst för en avtalslös (brexit), fortsatte han.

Johnson, som genom åren haft en minst sagt yvig framtonig, fick också en fråga om huruvida det går att lita på honom. På det svarade han att det går alldeles utmärkt.

Någon undrade om han någonsin brutit mot lagen och hur det stod till med hans förhållande till illegala droger.– Om jag någonsin gjort något olagligt. . . ? Jag kan inte svära på att jag aldrig har överskridit hastighetsbegränsningen på 70 miles i timmen (cirka 112 kilometer i timmen), svarade han på den första frågan medan han slingrade sig ur drogfrågan:

– Jag tror att vad flertalet förväntar sig av oss är att vi fokuserar på denna kampanj och, om jag tillåts säga det, vad vi gör för dem och för vårt underbara land.

Boris Johnson har tidigare svävat på målet när han fått frågor om narkotika.

– Jag tror att jag en gång fick kokain, men jag nyste och således kom det inte upp i min näsa. Det kan faktiskt lika gärna ha varit florsocker, sade han i ett tv-framträdande 2005 enligt BBC.

"Jag var 19"

I en annan intervju tre år senare ställdes han inför uppgifter om att han tagit kokain under universitetstiden.

– Det var när jag var 19, löd Johnsons korta svar då.

En av Johnsons konkurrenter om toppjobbet, miljöminister Michael Gove, berättade nyligen i en intervju med Daily Mail att han tog kokain vid flera tillfällen för 20 år sedan, då han arbetade som journalist.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons