Annons

Brandrisken för stor – skogsmaskiner stoppas

Bränder • Publicerad 11 juni 2023
Stora Enso pausar arbetet med skogsmaskiner i delar av Mellansverige på grund av risk för skogsbränder. Arkivbild.
Stora Enso pausar arbetet med skogsmaskiner i delar av Mellansverige på grund av risk för skogsbränder. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Skogsföretaget Stora Enso pausar arbetet med skogsmaskiner i Värmland och delar av Mellansverige på grund av den stora brandrisken, rapporterar P4 Värmland.

– Risken finns för gnistbildning, och ju torrare det är ju lättare antänds det, säger avverkningschefen Johan Nordlund till kanalen.

Annons

Den senaste tiden har skogsmaskinerna gått på natten eftersom det är fuktigare och mindre brandrisk då, men nu räcker inte det som försiktighetsåtgärd anser bolaget.

Den stora skogsbranden i Västmanland sommaren 2014 tros ha orsakats av gnistor från en skogsmaskin från en entreprenör som Stora Enso hade hyrt in.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons