Annons

Brand på nio ställen i Kristianstad – en gripen

Polis och räddningstjänst har ryckt ut på nio bränder i Kristianstad under natten och lördagsmorgonen. Den senaste av dem rubriceras som mordbrand. En person har gripits i närheten.
Olyckor • Publicerad 3 september 2022
Utbränd hjullastare på Jakobs väg i Kristianstad på lördagen. Det har brunnit på ytterligare åtta ställen i staden under natten och morgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Den nionde branden utbröt i en villakällare, och då det var oklart om någon person befann sig i huset rubriceras fallet som mordbrand. Enligt uppgift till polisen stod dock huset tomt och branden var mycket begränsad.

En person har gripits.

Annons

– Han är misstänkt för den senaste branden, i villan. Han greps i närområdet, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

I övrigt har bland annat en bil, en hjullastare, en vedhög och ett utsiktstorn brunnit. Det är oklart om det finns något samband mellan bränderna.

– Den gripne ska höras och vi är jätteintresserade av vittnesuppgifter. Har man sett någon person eller personer vid de andra adresserna där de brunnit vill vi gärna ta del av dessa uppgifter. Minsta detalj kan vara avgörande, säger Evelina Olsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons