Annons

Brand i stort ryskt lager för krigsmateriel

Ryssland • Publicerad 7 oktober 2020
Räddningstjänstfordon som bekämpar branden i Rjazanområdet.
Räddningstjänstfordon som bekämpar branden i Rjazanområdet.Foto: Ryska civilförsvarsmyndigheterna via AP/TT
Ett av de ryska civilförsvarsmyndigheternas fordon vid branden i Rjazanområdet.
Ett av de ryska civilförsvarsmyndigheternas fordon vid branden i Rjazanområdet.Foto: Ryska civilförsvarsmyndigheterna via AP/TT

En terrängbrand har krupit in i ett förrådsområde i Rjazanområdet, drygt tio mil sydost om Moskva. Det stora problemet är att cirka 75 000 ton krigsmateriel förvaras i förråden och redan har lågorna fått sprängmedel och ammunition att börja detonera.

Omkring 2 300 boende inom en radie på fem kilometer från branden har evakuerats, vägar har stängts för trafik och eldslågor och rökpelare syns på långt avstånd. Myndigheterna medger att människor skadats men uppger att ingen har dödats.

Annons

Branden bröt ut på onsdagseftermiddagen och bekämpades på kvällen av cirka 400 brandmän. Förstärkningar har skickats från Moskva och Rysslands civilförsvarsminister Jevgenij Zinitjev har åkt till området.

Den regionale guvernören Nikolaj Ljubimov beskriver läget som "komplext" men under kvällen uppgav han i ett uttalande att "det värsta ligger bakom oss, situationen är under kontroll".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons