Annons

Elva evakuerade efter brand i Bromölla

Olyckor • Publicerad 9 februari 2020
Det brinner i en lägenhet i Bromölla. Arkivbild.
Det brinner i en lägenhet i Bromölla. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Elva personer har evakuerats ur ett trevåningshus i Bromölla, där en lägenhet på bottenvåningen eldhärjats.

– Branden är nu släckt och vi har lagt ner mycket arbete på att undersöka lägenheten där det brann. Men ingen person fanns i den lägenheten, säger Johan Wendt, yttre befäl vid Räddningstjänsten Kristianstad.

Annons

Han berättar att elva personer evakuerats i den berörda trappuppgången. Tre av dem har förts med ambulans till sjukhus för kontroll.

Det var klockan 19.18 som larmet kom om att det brann med öppna lågor på första våningen i trevåningshuset och räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

– Det fanns ingen naturlig orsak till branden, därför har vi skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand. Lägenheten har nu spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras imorgon, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region syd.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons