Annons

Brand i flerfamiljshus – tre till sjukhus

Det började brinna i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i Göteborg strax efter klockan 18 på söndagskvällen.
Minst tre personer har förts till sjukhus och 26 har vårdats på plats.
Olyckor • Publicerad 4 juli 2021
Det brann i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i Göteborg på söndagen – på grund av kraftig rökutvecklingen evakuerades de boende.
Det brann i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i Göteborg på söndagen – på grund av kraftig rökutvecklingen evakuerades de boende.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Branden startade i entrén – enligt polisen är det " ingen tvekan om att branden är anlagd".
Branden startade i entrén – enligt polisen är det " ingen tvekan om att branden är anlagd".Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Tre personer har förts med ambulans till sjukhus med oklara skador – ytterligare 26, varav fem barn har vårdats av ambulanspersonal på plats.
Tre personer har förts med ambulans till sjukhus med oklara skador – ytterligare 26, varav fem barn har vårdats av ambulanspersonal på plats.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

– Uppgifterna jag har är att det började brinna i sopor i entrén och att det sedan spred sig i trapphuset upp till en lägenhet, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten till TT.

Boende tog sig ut från fastigheten genom att hoppa från fönster och balkonger.

Annons

– Vilken våning kan jag inte svara på, men de har tagit sig ut från fönster och balkonger, säger Olsson.

Branden är nu släckt.

– Vi kontrollerar omkringliggande trappuppgångar. Evakueringen fortgår, men det ska inte vara någon fara längre, säger Olsson.

Trots att branden snabbt kunde släckas hann rökutvecklingen bli omfattande.

Tre personer har förts med ambulans till sjukhus, enligt polisen. Därtill har 26 personer, varav fem barn vårdats på plats av ambulanspersonal.

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

– Det finns ingen tvekan om att branden är anlagd, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen

För närvarande bistår polisen räddningstjänsten med avspärrningar och evakuering. Därefter tas utredningsåtgärderna vid.

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort räddningstjänsten lämnat över huset till oss, säger Gunneng.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons