Annons

Bouteflikas yngste bror gripen i Algeriet

Algeriet • Publicerad 4 maj 2019
Abdelaziz Bouteflikas yngre bröder Nacer Bouteflika (till vänster) och Saïd Bouteflika. Arkivbild.
Abdelaziz Bouteflikas yngre bröder Nacer Bouteflika (till vänster) och Saïd Bouteflika. Arkivbild.Foto: Sidali Djarboub/AP/TT

Algerisk polis har gripit Saïd Bouteflika, den tidigare presidenten Abdelaziz Bouteflikas yngste bror. Två underrättelsechefer har också gripits, rapporterar den privata tv-kanalen Ennahar.

Saïd Bouteflika arbetade som topprådgivare presidenten i över tio år. Och efter det att brodern fick en stroke 2013 fungerade Saïd Bouteflika som landets de facto ledare.

Massiva protester i Algeriet mot att presidenten i strid mot lagen avsåg att ställa upp för ytterligare en mandatperiod fick Abdelaziz Bouteflika att avgå för drygt en månad sedan. Men demonstrationerna har fortsatt och kommit att rikta sig mot hela makteliten, däribland Saïd Bouteflika.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons