Annons

Slutspurt räddade börsens veckofacit

Stockholmsbörsen vacklade till under fredagseftermiddagen men det breda OMXSPI-indexet landade till slut på plus 0,6 procent. Därmed blev också slutresultatet för veckan positivt, upp 0,5 procent.
Börs • Publicerad 8 april 2022
Stockholmsbörsen fick trots allt en grön vecka. Arkivbild
Stockholmsbörsen fick trots allt en grön vecka. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/TT

Fortsatt oro över inflationen och kriget i Ukraina har gett en skakig börsvecka. En stor majoritet av de mest omsatta bolagen på OMXS30 avslutade dock positivt.

Bankaktierna tillhörde vinnarna. Handelsbanken ökade mest bland storbankerna, upp 5,2 procent.

Annons

Lastbilstillverkaren Volvo vinstvarnade på morgonen med anledning av kostnader kopplade till att bolaget dragit sig ur Ryssland. Marknaden reagerade inledningsvis negativt på beskedet, men aktien återhämtade sig ordentligt och stannade på plus 2,1 procent.

Priset på Brent-olja låg på fredagen runt 100 dollar fatet. Drivmedelskedjorna sänkte priset på bensin och diesel för tredje dagen i rad.

De ledande Europabörserna steg. CAC40 i Paris gick upp 1,2 procent och FTSE100 i London ökade 1,4 procent. Vid 17.30-tiden hade DAX-index i Frankfurt stigit 1,3 procent.

I New York öppnade de ledande indexen med blandat resultat. Dow Jones industriindex hade efter ett par timmars handel stigit 0,7 procent medan det tekniktunga Nasdaqs kompositindex backat 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons