Annons

Stockholmsbörsen upp – revansch för förlorare

Stockholmsbörsen återhämtade sig under tisdagens handel och gick motströms i förhållande till ledande Europabörser.
Gårdagens förlorare – Evolution och Sinch – är dagens vinnare.
Börs • Publicerad 12 oktober 2021
Stockholmsbörsen stiger. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stiger. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vid stängning på tisdagskvällen stod det klart att Stockholmsbörsen återhämtat sig efter måndagens nedgång. Det breda indexet hade då stigit med 1,2 procent, och storbolagsindex med 0,8 procent.

Gårdagens stora förlorare, molntjänstbolaget Sinch och livekasinobolaget Evolution, hör till dagens vinnare bland storbolagen med uppgångar på 5,5 respektive 3,2 procent. Investmentbolaget Kinnevik hör till dem som lyfte mest med en uppgång på 2,5 procent.

Annons

Bland förlorarna utmärker sig skogskoncernen SCA som backar 1,9 procent efter nyheten om att EU-kommissionen utfört gryningsräder mot en misstänkt kartellbildning bland tillverkare av pappersmassa inom EU.

Ute i Europa är börshumöret mer dystert i väntan på att rapportsäsongen ska ta fart med början i USA under veckan. Det tyska ZEW-indexet, som mäter investerarklimatet i Europas största ekonomi, visade på ett försämrat stämningsläge på grund av de globala flaskhalsarna som uppstått till följd av brist på råvaror och insatsvaror.

Frankfurtbörsen sjönk 0,3 procent, Londonbörsen tappade 0,2 procent och Parisbörsen var ned 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons