Annons

Läkemedelsjätte ledde börsuppgång

Efter en brant inledande nedgång på onsdagen vände Stockholmsbörsen snabbt upp. Och det fortsatte uppåt – trots att utfallet av det amerikanska presidentvalet såg ut att dröja.
Börs • Publicerad 4 november 2020
Tvära kast på börsen.
Tvära kast på börsen.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det breda OMXS-indexet stängde på plus 2,2 procent, och uppgången var bred bland tungviktarna på OMXS30-listan.

Framför allt rusade läkemedelsjätten Astra Zeneca – aktien steg 6,0 procent. Andra vinnare var investmentbolaget Kinnevik och säkerhetskoncernen Securitas, som klättrade 4,0 respektive 3,8 procent. Även snusbolaget Swedish Match och medicinteknikföretaget Getinge ökade mer än tre procent.

Annons

Bland förlorarna på OMXS30 fanns vitvarutillverkaren Electrolux vars aktie tappade 2,2 procent.

Utanför storbolagslistan var MTG av de största vinnarna. Spelkoncernen, som i sin kvartalsrapport lyfte utsikterna för resten av året, steg hela 15,2 procent.

Även på de ledande Europabörserna var det inledningsvis tvära kast, men vid stängning kunde de visa tydliga uppgångar. FTSE100-index i London lyfte 1,7 procent, DAX-index i Frankfurt gick upp 2,0 procent och CAC 40-index i Paris ökade 2,4 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons