Annons

Bopriserna stiger - SBAB varnar för bakslag

Ekonomi • Publicerad 3 november 2020
Bostadspriserna fortsatte att stiga under oktober. Arkivbild.
Bostadspriserna fortsatte att stiga under oktober. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

De negativa ekonomiska effekterna av coronapandemin har ännu inte smittat av sig på bostadsmarknaden. Priserna på bostäder fortsatte uppåt i oktober både för lägenheter och villor.

Priserna på bostadsrätter steg mest i Malmö med omnejd, upp 2,1 procent jämfört med månaden före. Villapriserna steg mest i södra Sverige, upp 3,0 procent. I Storstockholm och Storgöteborg steg bostadsrättspriserna med 0,8 respektive 0,4 procent i oktober och villapriserna med 0,5 respektive 1,2 procent, enligt ett index från bolåneinstitutet SBAB och bostadssajten Booli.com.

"Men det finns fortfarande risk för bakslag. Rimligen kan inte bostadsmarknaden stå emot vad som helst. Skulle vi få en mycket omfattande och långvarig andra smittspridningsvåg med ytterligare ökad arbetslöshet vore det konstigt om inte det spiller över på bostadsmarknaden", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons