Annons

Bonnier söker nästa stora barnboksförfattare

Litteratur • Publicerad 8 maj 2019
Författaren Ulf Stark vann 1984 Bonnier Carlsens manustävling. Nu vill förlaget hitta nästa stora barnboksförfattare. Arkivbild.
Författaren Ulf Stark vann 1984 Bonnier Carlsens manustävling. Nu vill förlaget hitta nästa stora barnboksförfattare. Arkivbild.Foto: Michael Brannäs/TT

Bokförlaget Bonnier Carlsen vill hitta nästa stora författare av barnböcker och utlyser därför en barnbokstävling. Vinnaren kommer att få 100 000 kronor i vinstsumma och sin bok utgiven hösten 2020. Förlaget hoppas på samma resultat som 1984, när man fick manuset till boken "Dårfinkar och dönickar" inskickat till manustävlingen, vilket senare visade sig vara skrivet av författaren Ulf Stark.

"I dag är det väl få som inte har hört talas om Ulf Stark eller läst någon av hans många framgångsrika böcker. Min förhoppning är att den manuspristävling Bonnier Carlsen nu utlyser, på samma sätt skall stimulera alla som bär på en idé och en lust att skriva, och att ta tillfället i akt", säger Eva Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers förlag och tävlingens beskyddare, i ett pressmeddelande.

Kraven är att manuset till en kapitelbok riktad till barn mellan sju och tolv år ska skickas in anonymt. Det ska inte tidigare ha publicerats i bokform. Manuset ska ha inkommit senast den 3 januari 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons