Annons

Bonnier och Gota Media ingår partnerskap

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2021
Mediebolaget Bonnier News Local och Gota Media ingår avsiktsförklaring om strategiskt partnerskap och korsvis ägande. Arkivbild.
Mediebolaget Bonnier News Local och Gota Media ingår avsiktsförklaring om strategiskt partnerskap och korsvis ägande. Arkivbild.Foto: Marko Säävälä/TT

Mediebolagen Bonnier News Local och Gota Media – två jättar inom lokalmedia – planerar att ingå strategiskt partnerskap och korsvist ägande.

De två koncernerna har ingått i en avsiktsförklaring gällande partnerskapet.

Annons

"Ambitionen är att tillsammans accelerera den digitala transformationen och skapa synergier som möjliggör investeringar i innehåll och kvalitativ lokal journalistik", skriver de i ett pressmeddelande.

Gota Media äger bland annat Borås Tidning, Barometern, Smålandsposten, Blekinge Läns Tidning och Kristianstadsbladet.

Bonnier News Local äger tidigare Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan.

Bolagen vill genomföra korsvis ägande, vilket innebär att Gota Media blir 20-procentiga ägare i Bonnier News Local mot att Bonnier News Local erhåller 30 procent i Gota Media.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons