Annons

Bombhot mot tingsrätten i Göteborg

Ett hot riktades mot Göteborgs tingsrätt samtidigt som det pågick en häktningsförhandling i utredningen av söndagens dödsskjutning i Hjällbo.
Det är fortfarande oklart vem som ligger bakom hotet.
Brott • Publicerad 2 juni 2021
Poliser är på plats utanför Göteborgs tingsrätt efter ett bombhot.
Poliser är på plats utanför Göteborgs tingsrätt efter ett bombhot.Foto: Adam Ihse/TT

Polisen spärrade av delar av Ullevigatan med anledning av bombhotet som kom via mejl. Vid 16.30-tiden hade polisen fortfarande inte hittat något misstänkt farligt föremål i anslutning till tingsrätten.

– Förhandlingarna pågick som vanligt. Man upprättade en anmälan om olaga hot mot grupp, och vi har inlett arbetet med att försöka spåra mejlet, var det skickats från och av vem, men det är oklart och det finns ingen misstänkt i ärendet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Annons

En 21-årig man begärdes häktad för mord, mordförsök och grovt vapenbrott under förmiddagen i Göteborgs tingsrätt gällande söndagens dödsskjutning av en man i 40-årsåldern i Hjällbo i nordöstra Göteborg.

Adlersson säger att det har varit lugnt på platsen och att folk har kunnat passera in och ut ur tingsrätten.

– Vi hade många poliser på plats, men nu är förhandlingarna klara och vi har någon patrull kvar för att hålla uppsikt, säger Adlersson.

Avsändaren av mejlet skrev att han eller hon planerade att köra fram till byggnaden med ett fordon fyllt av dynamit och låta sprängladdningen detonera, enligt Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons