Annons

Attack mot polishögkvarter i Afghanistan

Afghanistan • Publicerad 5 maj 2019
Många har dödats och skadats i en attack mot en polisstation i Pul-e-Khumri, 25 mil norr om Afghanistans huvudstad Kabul.
Många har dödats och skadats i en attack mot en polisstation i Pul-e-Khumri, 25 mil norr om Afghanistans huvudstad Kabul.Foto: TT

Minst sju personer har dödats och minst 55 har skadats i en attack mot en polisstation i Afghanistan. Både civila och personer ur säkerhetsstyrkorna finns bland dödsoffren.

– Vi har också tagit emot kvinno- och barnkroppar, säger Abdul Alim Ghafari, chef vid hälsomyndigheterna i Pul-e-Khumri i norra Afghanistan, där polishögkvarteret ligger.

Annons

Attacken inleddes med att en taliban sprängde sig själv med en bilbomb utanför byggnaden. Explosionen följdes av att beväpnade män öppnade eld mot säkerhetsstyrkor på platsen. Talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid hävdar att det mesta av byggnaden jämnades med marken sedan en bomben detonerat.

En lokalpolitiker uppger att sammandrabbningar fortfarande pågår och att hjälp har tillkallats från närliggande provinser.

En talesperson för inrikesdepartementet i Kabul säger att afghanska styrkor skjutit två talibaner vid attacken. Flera andra talibaner ska ha lyckats ta sig in i polisbyggnaden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons