Annons

Bolsonaro försvarar turnering: "Måste leva"

Brasilien • Publicerad 2 juni 2021
Brasiliens president Jair Bolsonaro. Arkivbild.
Brasiliens president Jair Bolsonaro. Arkivbild.Foto: Eraldo Peres

Beslutet att flytta den sydamerikanska fotbollsturneringen Copa América från virushärjade Argentina till virushärjade Brasilien väcker debatt i det nya värdlandet. En domare i högsta domstolen har beordrat president Jair Bolsonaro att ge mer bakgrundsinformation om beslutet.

Men presidenten försvarar beslutet och säger att det fattats i samförstånd med hälsoministern.

Annons

– Beslutet ligger fast, säger Bolsonaro under ett tal inför anhängare i Brasília, enligt BBC.

– Från pandemins början har jag sagt: Jag beklagar dödsfallen, men vi måste leva, tillägger han.

Turneringen innebär att spelare från hela Sydamerika, där många länder fortfarande genomlider en svår pandemisituation, kommer att resa till Brasilien. Turneringen kommer dock att spelas utan publik och enligt Bolsonaro innebär den därmed inte någon särskild smittspridningsrisk.

Copa América var ursprungligen planerad att genomföras i juni-juli i fjol. När den sedan sköts upp till i år skulle den först ha hållits i Colombia, som dock avsade sig turneringen på grund av de omfattande protesterna i landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons