GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bok: Trump testade positivt inför debatt

USA • Publicerad 2 december 2021
Inför debatten den 29 september förra året testade dåvarande presidenten Donald Trump positivt, hävdar hans dåvarande stabschef Mark Meadows i en bok. Ett nytt test visade dock negativt.
Inför debatten den 29 september förra året testade dåvarande presidenten Donald Trump positivt, hävdar hans dåvarande stabschef Mark Meadows i en bok. Ett nytt test visade dock negativt.Foto: Julio Cortez/AP/TT

USA:s tidigare president Donald Trump testade positivt för coronaviruset inför en valdebatt mot Joe Biden, uppger Trumps dåvarande stabschef Mark Meadows i en ny bok.

Meadows skriver vidare att Trump visste att han var tvungen att testa negativt inom 72 timmar före debattens start, men att "ingenting kunde stoppa" Trump från att gå ut dit, skriver The Guardian, som har fått läsa boken på förhand.

Ett nytt covidtest som Trump gjorde före debatten kom däremot tillbaka negativt.

"Att jag hade covid före, eller under, den första debatten är fake news. Faktum är att ett test avslöjade att jag inte hade covid före debatten", skriver Trump i ett uttalande. Trump förnekar däremot inte uppgiften att det första testet ska ha kommit tillbaka positivt. Meadows har retweetat Trumps uttalande.

Debatten hölls den 29 september. Den 2 oktober meddelade Trump att han hade covid. Han fördes till sjukhus för vård senare den dagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.