Annons

Boende börjar få återvända hem efter explosion

Vissa av de som varit evakuerade efter explosionen på Södermalm i Stockholm natten till lördagen har nu fått börja återvända hem.
Brott • Publicerad 25 september 2022
Vissa av de som varit evakuerade efter explosionen på Södermalm i Stockholm har fått komma hem igen.
Vissa av de som varit evakuerade efter explosionen på Södermalm i Stockholm har fått komma hem igen.Foto: Fredrik Persson/TT

Det var vid midnatt mot lördag som en kraftig explosion skedde vid porten till ett flerfamiljshus på östra Södermalm i Stockholm. Ingen skadades, men porten och trapphuset fick stora skador.

Ett 20-tal människor evakuerades efter händelsen. På söndagen fick boende i två trappuppgångar i närheten återvända hem.

Annons

– Men i den trappuppgång där detonationen skedde, där får man inte gå tillbaka, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Det finns ännu ingen misstänkt för sprängningen. En person togs under natten till lördag in till förhör, men släpptes.

– Vi har varit i gång i natt och jobbat och varit på plats med flera patruller, sade Ola Österling på söndagsförmiddagen.

Samtidigt fortsätter polisen även sin utredning kring den sprängning i Huvudsta i Solna norr om Stockholm som skedde i torsdags kväll.

– Vi ser naturligtvis över om det finns paralleller mellan dem. Men vad som har framkommit där omfattas i nuläget av förundersökningssekretess, säger Österling.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons