Annons

Boende evakuerade vid pizzeriabrand

Brand • Publicerad 16 augusti 2021
En pizzeria började brinna i Fagersta på söndagskvällen och de boende i lägenheterna i samma hus fick evakueras. Arkivbild.
En pizzeria började brinna i Fagersta på söndagskvällen och de boende i lägenheterna i samma hus fick evakueras. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Boende i ett flerfamiljshus i Fagersta fick evakueras när en pizzeria i husets bottenplan började brinna på söndagskvällen. Polisen utreder branden som grov mordbrand.

Räddningstjänsten larmades vid 22-tiden och kunde snabbt dämpa lågorna med brandsläckare, men efter ett tag blossade branden upp på nytt och först efter ett par timmar var den helt släckt. Vid 01-tiden hade räddningstjänsten fyra enheter kvar vid huset.

Annons

– Man ventilerar samtliga lägenheter, säger Jessica Hagberg på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Sammanlagt har nio enheter från brandstationerna i Fagersta, Avesta och Norberg deltagit i släckningsarbetet.

Ingen rapporteras ha skadats i branden, men polisen misstänker att den kan vara anlagd och har därför inlett en förundersökning om grov mordbrand.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons