Annons

Blottare avslöjad av Google-bilen

En blottare i Umeå, som vid flera tillfällen visade sitt könsorgan för barn som gick förbi hans balkong, fastnade på bild då Google-bilen tog kort på hans adress.
Brott • Publicerad 4 januari 2018
Foto: Hasse Holmberg / TT

Bilden emotsäger hans påstående om att han aldrig går ut på balkongen under dagen, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Nu döms mannen för 18 fall av sexuellt ofredande mot sammanlagt sex personer, de flesta minderåriga.

Annons

Mannen, som är i 70-årsåldern, har själv sagt att han aldrig går ut på balkongen under dagen, men på Googles bild står han på balkongen, med vad som ser ut som underkläder på.

Han bor i närheten av en skola, och har ropat till barnen för att få deras uppmärksamhet när han har stått naken på underkroppen på balkongen.

Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter för händelser mellan 2014 och 2017. Han ska också betala skadestånd till de utsatta personerna.

Tingsrätten anser att mannens uppgifter inte inger förtroende, och skriver i sin dom att han själv är oförstående till att han skulle ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

KB/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons