Annons

Blodig attack mot havshotell – flera döda

Somalia • Publicerad 10 juni 2023
Människor betraktar förstörelsen utanför hotellet Pearl Beach i Somalias huvudstad Mogadishu, som attackerades av terrorgruppen al-Shabab på fredagen.
Människor betraktar förstörelsen utanför hotellet Pearl Beach i Somalias huvudstad Mogadishu, som attackerades av terrorgruppen al-Shabab på fredagen.Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

Islamister från den terrorstämplade gruppen al-Shabab attackerade på fredagskvällen hotellet Pearl Beach i den somaliska huvudstaden Mogadishu, uppger det östafrikanska krigshärjade landets regering.

Tidigt på lördagsmorgonen rapporterade statsmedier att attacken var över. Sex civila dödades och tio skadades, uppger polisen i ett uttalande. Utöver de civila dödsoffren dödades också tre av säkerhetsstyrkornas soldater. Sammanlagt 84 civila uppges ha räddats från hotellet.

Annons

Enligt tv-kanalen SNTV sköt säkerhetsstyrkorna ihjäl de ansvariga terroristerna.

Hotellet är beläget vid havet och besöks frekvent av högt uppsatta statsföreträdare.

al-Shabab, som de senaste 15 åren genomfört terrorhandlingar riktade mot den internationellt erkända somaliska regeringen, har tagit på sig attacken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons