Annons

Blekingekrögarna döms till långa fängelsestraff

Uppsala Tingsrätt sänkte åklagare Thomas Forsbergs yrkanden i påföljden.
De ena av de två krögarna döms till nio år och tio månaders fängelse.
Den andra till sju år och tio månader.
Blekinge • Publicerad 5 juli 2019

Nu har den omfattande amfetaminhärvan nått fram till en dom. Totalt har 13 personer åtalats för grova narkotikabrott och i fronten för ligan finns två krögare i Blekinge.

De åtalades för synnerligt grovt narkotikabrott och gärningen består i att de ska ha kokat 150 kilo amfetamin i ett restaurangkök i Blekinge som de haft tillgång till.

Annons

Enligt åklagaren Thomas Forsberg har krögarna spelat en avgörande roll både för tillverkningen av narkotikan till förpackning, transporter och distribution.

Den bedömning som gjordes under rättegången i Uppsala Tingsrätt är att Blekingekrögarna ska ha tjänat drygt sju miljoner kronor på sina narkotikaaffärer.

Nu döms de för synnerligen grovt narkotikabrott båda två och även om straffen inte blir 15 och 12 år som åklagaren yrkar på, döms de till stränga fängelsestraff.

Båda männen ska också kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Texten uppdateras.

LÄS OCKSÅ:

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons