Annons

Blekinge riskerar miljonböter efter tolkmiss

När Blekinge skulle köpa in tolktjänster bröts det mot upphandlingsregler – nu riskerar regionen böter på 960 000 kronor om Konkurrensverket får som det vill.
Ekonomi • Publicerad 11 december 2020
Blekinge, som liksom andra regioner har ett löpande behov av att anlita tolkar, gjorde under förra året direktbeställningar av de olika verksamheterna inom regionen för runt 13 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge, som liksom andra regioner har ett löpande behov av att anlita tolkar, gjorde under förra året direktbeställningar av de olika verksamheterna inom regionen för runt 13 miljoner kronor.

Orsaken? Det saknades upphandlade kontrakt eller ramavtal för tolkar under samma år på grund med förseningar rörande arbetet med att ta fram en upphandling.

Annons

Men enligt Konkurrensverket utgör en av beställningarna en otillåten direktupphandling, med risk för att den som köpt helt enkelt inte erbjuds det konkurrensmässigt bästa priset.

Konkurrensverket vänder sig nu till Förvaltningsrätten i Växjö för ett avgörande, uppger verket i ett pressutskick.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons