Annons

Blandad utveckling på Europabörserna

Börs • Publicerad 6 juni 2019
Den franska biltillverkaren Renault föll på Parisbörsen efter beskedet att Fiat Chrysler drar tillbaka sitt förslag om samgående. Arkivbild
Den franska biltillverkaren Renault föll på Parisbörsen efter beskedet att Fiat Chrysler drar tillbaka sitt förslag om samgående. ArkivbildFoto: Christophe Ena/AP/TT

Utvecklingen var blandad på de ledande Europabörserna på torsdagen. Frankfurts DAX-index inledde uppåt men föll tillbaka efter beskedet att Europeiska centralbanken (ECB) planerar att hålla räntan kvar på rekordlåga nivåer fram till mitten av nästa år.

Bilindustrin var också i fokus efter beskedet att Fiat Chrysler drar tillbaka sitt förslag om samgående med Renault. På Parisbörsen föll Renaults aktie med 6,4 procent. Fiat Chrysler (FCA) backade inledningsvis på börsen i Milano, men vände upp mot slutet av dagen och stängde på plus 0,1 procent.

Annons

Frankfurts DAX-index backade 0,2 procent och Paris CAC-index föll 0,3 procent medan Londons FTSE-index steg 0,6 procent.

Stockholmsbörsen höll stängt med anledning av nationaldagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons