Annons

Bil sprängdes – 16-åring häktad för mordförsök

Brott • Publicerad 9 februari 2023
Bilexplosionen i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober hördes flera kilometer bort och skadade ett hus och andra bilar. Arkivbild.
Bilexplosionen i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober hördes flera kilometer bort och skadade ett hus och andra bilar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig pojke har häktats för mordförsök i samband med bilsprängningen utanför en villa i Laröd utanför Helsingborg i oktober.

Bomben utlöstes precis när mannen som bor i villan hade parkerat i närheten. Den kraftiga detonationen, som hördes flera kilometer bort, skadade huset och andra bilar.

Sedan tidigare är en 19-åring misstänkt för inblandning och även han sitter häktad. 16-åringen är förutom för mordförsök även misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse, rapporterar HD/Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons