Annons

Biden reser till brandhärjat New Mexico

USA • Publicerad 11 juni 2022
I New Mexico rasar sedan april den största skogsbranden i delstatens historia. Arkivbild.
I New Mexico rasar sedan april den största skogsbranden i delstatens historia. Arkivbild.Foto: AP/TT

USA:s president Joe Biden besöker under lördagen New Mexico för att diskutera hanteringen av de stora skogsbränder som rasar i delstaten sedan april.

Invånare riktar hård kritik mot att den federala skogsförvaltningen tillät ett antal planerade naturvårdsbränningar spridas utom kontroll – vilket ledde till den största branden i delstatens historia.

Annons

Naturvårdsbränning används ofta i områden som är för stora för att röja med maskin.

Minst 430 hem har förstörts och tusentals människor har flyttats från det brandhärjade området i New Mexico, där nödläge utlystes i maj på grund av branden.

Biden har uttryckt oro över det ökande antalet skogsbränder i USA – och för de skenande kostnaderna för att bekämpa dem.

– De här bränderna är en röd varningslampa för vår nation. De ökar både i antal och i styrka, sade Biden förra året under ett besök i det då brandhärjade Kalifornien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons