Annons

Biden: Putin missbedömde Rysslands förmåga

USA • Publicerad 12 oktober 2022
USA:s president Joe Biden tror att Vladimir Putin underskattade det ukrainska motståndet. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden tror att Vladimir Putin underskattade det ukrainska motståndet. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

USA:s president Joe Biden säger att han tror att hans ryske motsvarighet Vladimir Putin normalt sett är rationell. Men när det kommer till Rysslands förmåga att ockupera Ukraina gjorde Putin en rejäl missbedömning.

Det säger Biden i en tv-sänd intervju med CNN efter det att Ryssland under ett par dagar intensifierat sina attacker mot civila mål i Ukraina.

Annons

Biden bedömer att Putin underskattat det ukrainska motståndet.

– Jag tror att han trodde att han skulle välkomnas med öppna armar, att det här var Moder Rysslands hem i Kiev. Jag tror att han gjorde en helt felaktig beräkning, säger han till CNN.

I förra veckan varnade den amerikanska presidenten för ”Harmagedon” efter att Putin återigen hotat med att använda kärnvapen. Biden sade då bland annat att hotet om världens undergång till följd av kärnvapenkrig är det största sedan kalla kriget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons