Annons

Biden: Putin har redan förlorat kriget

Finland • Publicerad 13 juli 2023
USA:s president Joe Biden säger på en presskonferens i Helsingfors under torsdagen att Putin redan har förlorat kriget.
USA:s president Joe Biden säger på en presskonferens i Helsingfors under torsdagen att Putin redan har förlorat kriget.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Vid en presskonferens i samband med det nordisk-amerikanska toppmötet i Finland säger USA:s president Joe Biden att han och de andra Natoledarna nu visat världen att militäralliansen förblir ”mer enad än någonsin”.

Biden tar även upp Rysslands krig mot Ukraina, ett krig han menar Ryssland redan har förlorat eftersom Moskva har ont om resurser och ekonomiska problem.

Annons

– Putin har redan förlorat kriget. Det finns ingen möjlighet att han vinner kriget i Ukraina, säger han.

Den amerikanska presidenten förklarar att han förväntar sig att en ukrainsk motoffensiv kommer att leda till förhandlingar för att få ett slut på kriget.

Han betonar också att Ukraina en dag kommer att gå med i Natos militärallians, men att detta inte kan ske medan kriget pågår.

– Det handlar inte om huruvida de borde eller inte borde gå med. Det handlar om när de kan gå med, och de kommer att gå med i Nato, säger Biden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons