Annons

Bevis ska prövas – nytt Trumpåtal kan närma sig

USA • Publicerad 13 augusti 2023
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.Foto: Artie Walker Jr/AP/TT

Ett nytt åtal kan närma sig för Donald Trump, denna gång i delstaten Georgia. Åklagaren Fani Willis kommer under veckan att börja presentera sina bevis inför en åtalsjury i Atlanta, bland annat har flera vittnen kallats, rapporterar CNN.

Att bevisning ska läggas fram är en tydlig indikation på att Fani Willis har för avsikt att begära att åtalsjuryn ska godkänna ett åtal mot expresidenten och hans medarbetare.

Annons

Åtminstone två personer väntas vittna inför åtalsjuryn under tisdagen, bland andra Georgias förre viceguvernör Geoff Duncan, som är republikan. På X, tidigare Twitter, skriver han att "Republikaner bör aldrig se ärlighet som en svaghet".

Utredningen har bland annat handlat om det telefonsamtal som Trump gjorde till delstatens valansvarige Brad Raffensperger, där Trump ville att republikanen Raffensperger skulle "hitta de 11 780 röster" som krävdes för att Trump skulle segra över Joe Biden i Georgia i presidentvalet 2020.

Om juryn godkänner åtalet mot Trump blir det den fjärde utredningen mot expresidenten som går till rätten sedan i mars i år.

Donald Trump har nekat till alla anklagelser.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons