Annons

Betalföretaget Trustly skjuter upp börsnotering

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2021
Oscar Berglund, vd för betalföretaget Trustly. Arkivbild.
Oscar Berglund, vd för betalföretaget Trustly. Arkivbild.Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Betalplattformen Trustly meddelar nu att den planerade börsnoteringen inte blir av under andra kvartalet. Bolaget har i nuläget ingen ny tidsplan, skriver man i samband med sin delårsrapport för första kvartalet.

"Styrelsen och ägarna är fortsatt övertygade om att en börsnotering vore gynnsam för Trustly och vår ambition att börsnotera bolaget kvarstår. Samtidigt har vi ett ansvar gentemot bolagets intressenter att utreda och säkerställa tydlighet kring de frågor och synpunkter som vi erhållit genom Finansinspektionens preliminära bedömning", skriver styrelseordförande Johan Tjärnberg i en kommentar.

Bolaget redovisar samtidigt en ökad omsättning med 46 procent när den steg till 632 miljoner kronor under första kvartalet. Framförallt märks en kraftig ökad omsättning i Nordamerika där den steg med 609 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons