Annons

Beslagtagna sedlar försvann från polishuset

Beslagtagna sedlar till ett värde av sammanlagt 25 000 kronor har försvunnit från polishuset i Eksjö.
Men enligt den ansvarige åklagaren går det inte att bevisa att pengarna stulits.
Brott • Publicerad 2 februari 2022
Beslagtagna sedlar på sammanlagt 25 000 kronor har försvunnit från polishuset i Eksjö. Arkivbild.
Beslagtagna sedlar på sammanlagt 25 000 kronor har försvunnit från polishuset i Eksjö. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Pengarna kommer från två beslag som gjordes under 2021. I samband med att pengarna kontrollräknades i början på året uppdagades att pengar saknades, skriver Smålandstidningen.

Beslagen gjordes i maj 2021 på sammanlagt över en kvart miljon kronor. Från det ena beslaget saknas 24 000 kronor från det andra 1 000 kronor.

Annons

Enligt den särskilda åklagarkammaren går det inte bevisa att någon polisanställd tagit pengarna. Nu läggs förundersökningen ner.

I beslutet att lägga ner förundersökningen skriver åklagaren att det inte kan uteslutas att en felräkning eller felskrivning skett i samband med att beslagen registrerats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons