Annons

Berg: "Kan inte bry mig om vad vissa tycker"

Marcus Berg hyllas av förbundskaptenen Janne Andersson och flera spelare i landslaget.
Andra hånar och häcklar honom.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2019
Marcus Berg. Det råder delade meningar om anfallarens vara eller icke vara i landslagets startelva.
Marcus Berg. Det råder delade meningar om anfallarens vara eller icke vara i landslagets startelva.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Marcus Berg, med över 70 spelade blågula matcher, hade ett tungt 2018 när han gick av landskamp efter landskamp mållös.

Det svider alltid hos en anfallare.

Annons

Men där vissa ser en forward som bränner chanser, ser andra en väldigt nyttig spelare som gör allt för laget.

Och som bäddar för andra målskyttar.

Berg var inblandad i två av de tre målen mot Malta och efteråt fick han uppmuntrande ord från Janne Andersson och lagkamraterna.

– "Mackan" har säkert fått kritik, men inte av mig. Han visade sitt starka huvudspel vid 1–0 och hade klacken fram till 2–0. "Mackan" är en jättebra forward, precis som de andra, säger förbundskaptenen.

Ska ha mer "cred"

Viktor Claesson:

– Vi som spelar bryr oss egentligen inte om vilka som gör mål. Han är där och hotar och gör så att vi andra kan göra mål. Det är det viktigaste, och det var likadant i senaste samlingen också. Han gör det jättebra i "targetspelet" och han ska ha mer "cred" än vad han får.

Sebastian Larsson håller med.

– Marcus låg bakom båda första målen och dödade matchen. Visst, målskyttet kanske inte är 100-procentigt där men i dag var väl ett bevis vad han gör för oss som fotbollsspelare. Han kommer upp väldigt bra, tvingade målvakten till en fantastisk räddning – om den nu inte var inne – och det är det som gör målet. Andra målet är en fantastisk framspelning, 2–0 och han ligger bakom båda. Där har vi lite vad han kan bidra med.

"Otroligt lojal spelare"

Larsson fortsätter:

– Marcus har varit med länge, han är trygg i sig själv och han vet vad han bidrar med. Jag tror inte att de som sitter på läktaren eller framför tv:n känner lika starkt det han bidrar med som vi på planen känner, i vårt sätt att spela fotboll framför allt. Han är en otroligt lojal spelare.

Annons

TT: Upplever du att du inte får den uppfattning du förtjänar, Marcus?

– Vad ska jag säga? Jag läser inte så mycket, men det var lite grejor i dag (fredag), att folk inte tycker att jag ska starta. Men det är deras uppfattning. Det är klart att man vill att folk ska tycka att det man gör är bra, men sedan får alla ha sin egen uppfattning.

– Jag vet vad jag gör bra och jag tycker att jag gör en bra match och laget spelar bra. Det är bara att köra på. Det är klart att de påverkar folk vad som skrivs i vissa medier, men vad ska jag göra åt det?

Hårt jobb väntar i Madrid

På måndag väntar Spanien på Santiago Bernabéu i Madrid – och en helt annan matchbild än mot Malta.

– Spanien blir en helt annan match. Det blir vi som kanske får gå tillbaka till lite lägre försvar. Det har vi gjort bra tidigare och det har vi en trygghet. Jag tror att vi kommer att skapa chanser, förhoppningsvis kan vi straff dem och ta någon poäng.

– Självklart åker vi dit för att försöka ta tre poäng, men det kommer att bli otroligt tufft med mycket springande, säger Marcus Berg.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons